Oväsendet kring "Tyst vår"

23carson1_articleLarge.jpeg

Idag, den 27:e september, är femtio år sedan en av de viktigaste miljöböckerna kom ut. Rachel Carsons bok "Tyst vår" har ofta sagts vara den gnista som tände miljöengagemanget och därför är idag en viktig milstolpe på väg mot en mera hållbar framtid. Tyst vår är ett dokument av din tid och ska också förstås i det perspektivet. Jag ska direkt erkänna att jag inte läst hela och jag tycker inte att det är nödvändigt att du gör det heller. Men det är viktigt att förstå i vilken kontext den skrevs, varför den skrevs och vilka reaktioner som boken orsakade då och senare. Därför vill jag idag tipsa om en välskriven artikel av Eliza Griswald som publicerades i söndagens New York Times Magazine som handlar om just det.

Så, för att hedra minnet av Rachel Carsson, ta tio minuter och läs artikeln idag. Du lär dig dessutom en hel del på kuppen. Här finns den: http://nyti.ms/SkiSGH