Per Grankvist
Cart 0

Ett säkert kort som föreläsare

33845e35a759d18774bfee55c7afd390.jpg

Det är få som har Per Grankvists förmåga att förklara aktuella ämnen ur helt nya perspektiv. Varje vecka tar tiotusentals följare i sociala medier del av hans förklaringar av komplicerade saker så att man begriper det.

Samma berättarglädje utmärker honom på scenen och som föreläsare. Med fakta som bas och humor som verktyg ger Per Grankvist publiken nya insikter som stannar kvar hos dem långt efter att gått av scenen.

Om man bara kan få folk att skratta, så kan man stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen. Hemligheten bakom god folkbildning låter enkel i teorin men är svår att genomföra i praktiken. Det kräver att man kan sitt ämne, att man har en känsla för historieberättande och förmågan att krydda den med humor, precis som Per Grankvist gör.

Efter mer än tio år på scen har Per Grankvist aldrig varit bättre som föreläsare än han är nu. Han rör sig snabbt mellan allvar och trams på ett sätt som gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet i stunden och ändå minnas innehållet flera veckor efteråt.

Det är därför Per utsågs till Näringslivets Superkommunikatör i media 2018 och det är därför han ständigt får höga betyg av publiken i utvärderingarna. Kort sagt: Per är ett säkert kort som föreläsare på ditt evenemang.


Några av de aktuella ämnen som Per pratar om

Eftersom uppdragsgivare har ett tydligt syfte med att anlita en extern föreläsare anpassar Per Grankvist alltid sina framträdanden efter kundens önskemål för att bidra till att effektmålen uppnås.

Klimatet och kapitalet sitter i samma båt

Den rekordvarma sommaren 2018 blev klimathotet verklighet när torkan var så lång och allvarlig att många längtade efter regn på semestern.

Ett stort antal svenska företag insåg samtidigt att de är tvungna snabbt förändra sin verksamhet för att inte fortsätta bidra till ökade utsläpp. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro, och dessutom är det ganska lönsamt. Det vet Per, som studerat ämnet i över tio år.

Ta hål på bubblan och ta kontroll över dina sociala flöden

Det är svårt att skaffa sig en överblick av världen idag. Det är lätt att man känner sig maktlös inför alla budskap, slagord och tveksamma nyheter i de egna flödena.

Dessutom blir man frustrerad över hur de sociala medierna verkar göra det svårare att prata om viktiga ämnen i samhället. Men det behöver inte vara så förklarar Per och tar utgångspunkt i den senaste forskningen på området.

Engagera dina medarbetare på nytt

En orsak till stress och bristande engagemang på jobbet (och i livet) kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det.

Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Som författare till en omskriven bok om engagemang förklarar Per hur man omsätter teori till praktik. 

Per_teater_4518-m.jpg

Tryggt och tydligt från bokning till applåd

När du bokar Per Grankvist får du inte bara en erfaren föreläsare, du får också fördelen av en bokningsprocess som är trygg och tydlig, från början till slut.

Bokningsbekräftelse med allt du behöver veta

När du och Pers agent enats om datum och ämne får du en utförlig bokningsbekräftelse med alla detaljer du behöver för att planera ditt evenemang, från fakta om vilken teknik Per behöver på scen, till presentationstexter av föreläsningen och bilder som du kan använda i all marknadsföring. Så snart du signerat bekräftelsen bokningen bindande.

Ett framträdande med fokus på dina mål

I god tid före framträdandet går du igenom vilka mål du har med framträdandet med Per. Då diskuterar ni vilka som beräknas sitta i publiken och vilka förkunskaper de förmodas ha - allt för att föreläsningen ska leda till att du får ut precis det du vill av framträdandet.

Så lite som möjligt för dig att tänka på

För att underlätta ditt arbete behöver du inte tänka på resor eller boende för Per. Detta sköter hans agent, som också ser till att resorna sker så klimatsmart och kostnadseffektivt som möjligt, och att Per finns på plats i god tid före framträdandet. Efteråt får du allt tydligt redovisat på en och samma faktura som talarararvodet.

Du behöver inte heller oroa dig för att tekniken ska krångla, eftersom Per alltid skickar sin presentation en dryg vecka innan framträdandet. På så sätt kan du säkerställa att allt funkar precis som det ska i lugn och ro, långt innan den stora dagen.