Boken Lögnarna handlar om hur och varför andra människor ljuger

Varje dag ser vi hur andra människor poserar och lägger filter på sina vardagsbilder i sociala medier eller skriver en uppdatering om hur bra de har det. Fula bilder är däremot lika ovanligt som uppdateringar om när saker är mindre bra. Det gäller förstås inte bara våra vänner utan även kändisar, politiker och företag. Istället för sanningen får vi en filtrerad bild av verkligheten.

Lögnarna är en tänkvärd och underhållande bok om lögner som handlar om hur och varför andra människor ljuger i olika sammanhang. Trots att alla vet att det är fel att ljuga verkar så många ändå förvanska sanningen på olika sätt nuförtiden, om stort och smått.

Per Grankvist har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell då han på samma sätt använder sig av oväntade perspektiv för att sätta kända fenomen i ett nytt ljus och den här boken är inget undantag.

En allmänbildande bok om lögner och deras roll i vår tid

I Per Grankvists bok om lögner blandas vardagsetik, populärkultur, forskningsrön och idéhistoria på ett sätt som ger annorlunda (och ofta underhållande) synvinklar på hur vi kan förhålla oss till såväl lögner som till lögnarna. Mellan pärmarna finner du många exempel på kända och okända människor ljugit i olika sammanhang, från vardagens vita lögner och lögner i politiken, till stora offentliga hemligheter och kända otrohetsaffärer.

Boken moraliserar inte, utan hjälper istället läsaren att förstå när det är klokt att ljuga och när man bör åta bli, att förstå drivkraften bakom andras lögner och, inte minst, hur man kan avslöja när andra människor ljuger.

Pressröster

Lögnarna är en både välskriven och underhållande bok som vänder och vrider på våra dagliga lögner för att både ta reda på varför vi ljuger och varför vi låter oss luras." - Modern Psykologi

Boken får läsarna att känna insikterna om lögnen, snarare än att bara tänka dem. - Tidningen Fokus


Så avslöjar du en lögnare

Se när Peter Jihde och Tilde de Paula intervjuar Per Grankvist i TV4 Nyhetsmorgon om Lögnarna och lögnens roll i vardagen. Kan man avslöja en lögnare?

Här köper du boken

Du finner boken hos Akademibokhandeln, Adlibris (inbunden/ebok), Bokus (inbunden/ebok), Bokon (ebok), CDON (inbunden /ebok), Dito (ebok) samt hos alla välsorterade bokhandlare på nätet och på stan.