Boken "Engagemang" handlar hur och varför engagemang uppstår

Är vi verkligen mindre engagerade idag än förr? Tror vi att det räcker med att klicka på ”gilla” för att förändra samhället? Eller är det bara så att vi kanaliserar vårt engagemang på fler och andra sätt än vad man gjorde tidigare?

engagemang.indd

I kritikerrosade boken Engagemang undersöks hur personligt, politiskt och professionellt engagemang uppstår idag. Det senaste året har svenskarnas stötvis uppblossande engagemang diskuteras flitigt och den här boken ger nycklarna till hur man får människor engagerade på jobbet, i föreningar och i politiken.

I boken blandas populärkultur, statsvetenskap och moderna fenomen och ger oväntade perspektiv på ett sätt som gör att Per Grankvist liknats vid en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell.

”En av årets mest tänkvärda böcker”
DN

”En förvånansvärt underhållande berättelse”
OMVÄRLDEN

”En bok jag önskar ska läsas av alla”
KULTURBLOGGEN

Svenskar mest engagerade i världen

Lyssna på när Dejan Cokorilo intervjuar Per Grankvist i P4 Stockholm om svenskarnas engagemang och hur det förändrats under de senaste decennierna.

Per Grankvist har skrivit en bok om engagemang som hjälper dig att förstå hur du engagerar medarbetare på jobbet och medlemmar i föreningen. Den faktaspäckade boken ger dig djup förståelse för hur människor engagerat sig i förr och nu, samt bred förståelse för hur du kan tillämpa det i din egen organisation.

Hjälper dig förstå hur du engagerar andra

Den uppdaterade och omarbetade pocketupplagan innehåller dessutom ett nyskrivet förord och två helt nya kapitel. Den ena riktar sig till ledare i näringslivet som vill använda lärdomarna ur boken för att få de anställda mer engagerade på arbetsplatsen. Den andra är essän Folkrörelser och vardagsmat som handlar om folkrörelsernas utmaningar och innehåller råd om hur man skulle kunna attrahera fler medlemmar. 

Boken finns som pocket hos Akademibokhandeln (pocket), Adlibris (pocket/ebok), Bokus (pocket/ebok), Bokon (ebok), CDON (pocket), Dito (ebok) utvalda Ica Maxi (pocket), iBooks (ebok), Pocketshop (pocket), Åhléns och hos välsorterade bokhandlare. Du hittar även boken hos Bookmate och Mobifo.

 

 

Bonus: Så låter engagemanget

Till boken finns ett soundtrack som ger dig berättelser om musiken som väckt engagemang genom historien och låtarna som inspirerats av engagemanget - exklusivt på Spotify.  Läs mer »