Klimatet och kapitalet sitter numera i samma båt

I en hoppfulla föreläsning utan pekpinnar förklarar hållbarhetsexperten Per Grankvist varför hållbarhet inte är så svårt att åstadkomma för företag som man kan tro, och att det dessutom kan vara väldigt lönsamt.

Foto: Hans Andersson

Foto: Hans Andersson

Det var under den rekordvarma sommaren 2018 som klimathotet blev verklighet när torkan var så lång och allvarlig att många svenskar längtade efter regn på semestern. Det fick också ett stort antal företag att inse att de var tvungna snabbt förändra sin verksamhet för att inte fortsätta bidra till ökade utsläpp.

Per Grankvist räknas som en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter efter att ha bevakat frågorna i mer än ett decennium som journalist och författare. Hans bok ”CSR i praktiken" används som kurslitteratur i hållbarhet” på de flesta universitet. Han har hunnit rapportera om hur mer än 500 bolag över hela världen arbetat med hållbarhetsfrågor för komma till rätta med miljöförstöring, taskiga förhållanden i leverantörskedjan, bristande jämställdhet och dålig mångfald.

Foto: Hans Andersson

Foto: Hans Andersson

I sin föreläsning visar han hur man med rätt kunskap och rätt inställning kan tackla utmaningarna och ta samhällsansvar på ett sätt som ökar lönsamheten direkt och samtidigt gör kunderna nöjdare. 

Pers unika sätt att mixa kunskap och tydliga exempel med humor gör att publiken på bara en timme får konkreta idéer, inspiration till att tänka nytt och en fördjupad förståelse för hur man går från ord till handling.


1706-Uppdrag-hållbarhet.png

Sagt om Per av tidigare uppdragsgivare:

Som föreläsare om något så allvarligt som hållbarhetsfrågor i allmänhet och klimatfrågorna i synnerhet är Per i en klass för sig. Här är några av de omdömen som tidigare uppdragsgivare lämnat i utvärderingarna.

”Pers förmåga att hantera att sådant känsligt ämne som planetens fortlevnad med humor, igenkänningskomik och affärsfokus är lysande! Med sin avspända stil engagerar han hela publiken."

”Han är en bland de bästa föreläsarna jag sett på en svensk scen, och då har jag ändå sett många. Hans förmåga att blanda allvar och humor på ett drastiskt sätt är i en klass för sig.”

”Han lyckas förklara komplicerade samband på ett sätt som ger alla värdefulla insikter som de kan agera på redan nästa dag.” 


Gör en bokningsförfrågan

För att boka Per till ditt evenemang, börja med att skicka in en förfrågan. Du kan räkna med svar inom 48 timmar, och ofta ännu snabbare.