Klimatet och kapitalet sitter numera i samma båt

En hoppfull föreläsning utan pekpinnar om att hållbarhet inte är så svårt att åstadkomma som man kan tro, och dessutom är ganska lönsamt.

Foto: Hans Andersson

Foto: Hans Andersson

I sin föreläsning förklarar Per Grankvist expertkunskap om hållbarhet med resonemang som bygger på sunt förnuft och förklarar varför hushållning med resurser är nyckeln till lönsam hållbarhet.

Den rekordvarma sommaren 2018 blev klimathotet verklighet när torkan var så lång och allvarlig att många längtade efter regn på semestern. Ett stort antal svenska företag insåg samtidigt att de är tvungna snabbt förändra sin verksamhet för att inte fortsätta bidra till ökade utsläpp. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro, och dessutom är det ganska lönsamt.

Per Grankvist är en av Skandinaviens främsta experter på företagens hållbarhetsarbete och har blivit känd för sitt sätt att göra svåra saker begripliga. Han är författare till boken CSR i praktiken som numera är självskriven kurslitteratur på utbildningar med fokus på hållbarhetsfrågor. Sedan 2006 har Per studerat hur mer än 500 bolag över hela världen arbetat med hållbarhetsfrågor för komma till rätta med miljöförstöring, taskiga förhållanden i leverantörskedjan, bristande jämställdhet och dålig mångfald.

Foto: Hans Andersson

Foto: Hans Andersson

I sin föreläsning visar han hur man med rätt kunskap och rätt inställning kan tackla utmaningarna och ta samhällsansvar på ett sätt som ökar lönsamheten direkt och samtidigt gör kunderna nöjdare. 

Pers unika sätt att mixa kunskap och tydliga exempel med humor gör att publiken på bara en timme får konkreta idéer, inspiration till att tänka nytt och en fördjupad förståelse för hur man går från ord till handling.


1706-Uppdrag-hållbarhet.png

Sagt om Per av tidigare uppdragsgivare:

Som föreläsare om något så allvarligt som hållbarhetsfrågor i allmänhet och klimatfrågorna i synnerhet är Per i en klass för sig. Här är några av de omdömen som tidigare uppdragsgivare lämnat i utvärderingarna.

”Pers förmåga att hantera att sådant känsligt ämne som planetens fortlevnad med humor, igenkänningskomik och affärsfokus är lysande! Med sin avspända stil engagerar han hela publiken."

”Han är en bland de bästa föreläsarna jag sett på en svensk scen, och då har jag ändå sett många. Hans förmåga att blanda allvar och humor på ett drastiskt sätt är i en klass för sig.”

”Han lyckas förklara komplicerade samband på ett sätt som ger alla värdefulla insikter som de kan agera på redan nästa dag.” 


Gör en bokningsförfrågan

För att boka Per till ditt evenemang, börja med att skicka in en förfrågan. Du kan räkna med svar inom 48 timmar, och ofta ännu snabbare.