Per Grankvist omskriven som samhällsintraprenör i ny bok

I veckan kom Erika Augustinssons och Maja Brisvalls bok "Tjäna pengar och rädda världen- den hållbara ekonomins entreprenörer" ut på förlaget Bookhouse Publishing. I boken porträtteras många av tidens samhällsentreprenörer, entreprenörer som använder företagandet som en metod för att förändra världen. Entreprenörerna delas in i flera undergrupper och Per är porträtterad som "samhällsintraprenör" för sitt initiativ att införa rättvisemärkt kaffe under sin tid som försäljnings- och marknadschef på Wayne's Coffee och därigenom använda ett företag man redan arbetar på för att åstadkomma förändring.  I boken intervjuas Per även om orsakerna till att han startade den blogg som blev grunden för affärstidningen CSR i Praktiken.se och sin syn på att det pågår ett mentalt generationsskifte i näringslivet idag där den gamla generationen ser hållbarhet som något i många stycken onödigt medan den nya generationen ser det som en nödvändighet.

Klicka här för att läsa en recension av boken.