Per Grankvist skriver bok om CSR i praktiken

Efter att ha gjort research och intervjuer med företag under de senaste månaderna håller Per nu på och skriver klart manus. Baksidestexten är redan färdig och ger en bild av vad boken handlar om.

Det pratas mycket om CSR, om företagens ansvar i samhället. Är det verkligen möjligt för alla företag att bidra till ett bättre samhällsklimat och till minskad miljöförstöring och samtidigt fortsätta vara lönsamma? Är samhällsansvaret ännu ett av de krav som läggs på företag eller kan det också användas för att skapa nya affärer?

När andra böcker använder teoretiska modeller och akademiska resonemang som utgångspunkt för sin argumentation visar Per Grankvist, rådgivare till några av Sveriges största företag och grundare av affärstidningen CSR i Praktiken.se genom över hundrafemtio konkreta exempel på hur både små och stora företag har gjort för att förena hållbarhet och lönsamhet.

Läs om hur Posten i Huddinge ökade kundservicen genom att anställda invandrare, om hur H&M-konkurrenten Uniqlo driver kunder till sina butiker genom att satsa på återvinning, få förklarat hur det kan löna sig för Timberland att betala sina anställda för att volontera 40 timmar om året eller hur en av USAs största banker kunde få 750 000 nya kunder genom att bidra till att underminera gatubrottsligheten i Texas.

Exemplen blandas med intervjuer med spännande personer i hållbarhetsvärlden. Möt Lorraine Bolsinger, chef för General Electrics framgångsrika satsning på miljövänliga produkter som berättar om sitt recept för framgångsrik hållbarhetskommunikation, Bonnie Nixon Gardiner, ansvarig för socialt och miljömässigt ansvarsfulla inköp på HP som delar med sig av sina erfarenheter när det gäller att följa upp förhållandena på fabriker i lågkostnadsländer och Greta Thomas, ansvarig för de över 100 miljoner dollar som Bonos uppmärksammade initiativ Product (Red) samlat in och som ger ett inifrånperspektiv från en hypermodern insamlingsorganisation.

Uppdaterat: Boken kommer ut i augusti/september 2009 men går att förbeställa redan nu. Klicka här för mer information och pris.