Frukostmöte hos FRII: Det viktigaste svenska insamlingsorganisationer kan lära av Barack Obama

USAs blivande president blev mycket omskriven för sitt innovativa sätt att använda modern teknik i valet 2008. Men det är inte tekniken i sig utan orsaken till att han använde den moderna tekniken som är intressant då den speglar ett delvis nytt förhållningssätt när det gäller att ena människor kring något de tror på. Nyckeln till att Obama lyckades både rekrytera så många nya "medlemmar" och dessutom få dem att vilja bidra ekonomiskt till kampanjen ligger i hur han först fick dem att känna att de bidrog till förändring innan han bad dem att ge. På ett frukostmöte hos FRII delade Per med sig till en fullsatt sal av vad han anser vara det viktigaste svenska insamlingsorganisationer kan lära av Barack Obama, med fokus på kommunikation och insamling, och hur man kommunicerar till medlemmar för att få dem att bli givare. Presentationen och den efterföljande diskussionen blev mycket uppskattad.