Intervju med chefen för GE's miljöprogram Ecomagination

I mitten av februari reste Per till Oslo för att träffa chefen för företagskonglomeratet General Electrics ambitiösa miljöinitativ Ecomagination för en exklusiv intervju. Det är nu tre år sedan GE lanserade sitt initativ ”Ecomagination” för att driva fram produkter som är lika bra för miljön som för kundernas ekonomi, och som samtidigt ska hjälpa GE att bli ännu lönsammare. Idag står Ecomagination-produkterna för en åttondel av koncernens försäljning och antalet produkter växer med mer än 50% varje år. Per träffade Lorraine Bolsinger, global chef för Ecomagination, för att prata om vikten av kommunikation, den avkastning man fått av satsningarna och vad Skandinaviska företag kan lära sig av GE.

Artikeln publicerades dels i MiljöAktuellts aprilnummer med fokus på ROI men finns också i sin helhet på CSR i Praktiken.se

I mediaPer Grankvist