Mångsysslaren Isabelle Mcallister om maker-rörelsen och behovet att göra något med händerna

renovering.jpg

Takmålning, renovering av trädgårdsmöbler och stenläggning var tre av de saker jag hann under semestern och jag var knappast ensam. Men våra fixa-projekt är inte begränsade till ledigheten. Allt fler pysslar, snickrar, programmerar, 3D-printar och gör saker själv.

Är det en motreaktion mot massproduktionssamhället eller något annat? Och skiljer den gamla gör-det-själv-mentaliteten sig från den nya maker-kulturen eller är det samma sak?

Multibegåvade Isabelle Mcallister är rätt person att ge perspektiv på detta fenomen. Oavsett vad hon gör är det alltid med samma grundtanke: att inredning och kreativa uttryck är lika mycket ett utryck för glädje och lust som funktion och hållbarhet. Du hör henne prata om maker-kulturen och viljan att göra saker med händerna i senaste avsnittet av min podd "Perspektiv - med Per Grankvist"

Lyssna på avsnittet

Du hittar avsnittet hos Spotify. Podden finns även hos i Apple Podcaster, Acast, Google Podcast och i alla andra appar där du lyssnar på poddar. Eller via länken i profilen.