Perspektiv på proteströrelserna i Nordafrika

Det råder ingen tvekan om att de sociala medierna har haft stor betydelse under proteströrelsena i Tunisien, Egypten och nu Libyen. Trots detta ska man inte underskatta folkets egen inneboende känsla för att skipa rättvisa och att likt Batmans agera för att skapa ordning i samhället, hävdar jag i en artikel på Newsmill idag. Under arbetet med min nya bok om om det personliga engagemangets betydelse för demokratin, kallad Putnam, Batman och jag har jag studerat vad som får människor att engagera sig, online och offline, och vilka effekter det har för samhällets stabilitet.

Detta är utgångspunkten för debattartikeln, kallad "Gaddaffi må vara Jokern, men folket i Libyen är Batman".

[box type="info"]Klicka här för att läsa artikeln på Newsmill.[/box]