Journalist, författare och folkbildare

Bild: Anna Hållams

Bild: Anna Hållams

Per Grankvists specialitet är att förklara aktuella ämnen ur nya perspektiv på ett upplysande och underhållande sätt, något han gör för tiotusentals följare i sociala medier varje vecka.

Han är en uppskattad föreläsare och för sitt sätt att folkbilda har bland annat utsetts till Årets Superkommunikatör i media, av branschtidningen Resumé.

Till vardags är Per chefredaktör på VVV Media, ett mediehus med varumärken som Väljarskolan (politk), Generation Ordning (ekonomi) och Vad vi vet (fördjupning). Han leder podden “Perspektiv - med Per Grankvist”.

Som journalist har han haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, Veckans Affärer, SvD och har många gånger anlitats som expert i SVT och TV4.

Per har skrivit många uppmärksammade essäer och böcker om ämnen som påverkar samhället - bland annat lögner, engagemang och ansvarstagande i näringslivet. Utmärkande för hans berättarstil är blandningen mellan forskningsrön och referenser till kultur och historia, vilket gör även komplicerade ämnen begripligt.

Ett område Per särskilt intresserat sig för är företagens ansvarstagande i samhället. Inom detta område har han bland annat undersökt hur mer 500 bolag över hela världen arbetar med frågan för att se till att deras hållbarhetsarbete bidrar till ökad lönsamhet. Han har också skrivit otaliga artiklar och efter mer än ett decennium räknas Per som en av Sveriges främsta experter på området.

Per sitter också i styrelsen för Tillväxtverket och Data Act Lab.

Kontakta Per

Svaren på de vanligaste svaren han får hittar du här, och vill du boka honom ska du använda formuläret som finns här. För frågor gällande medverkan i olika sammanhang, ska du kontakta Pers manager Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

För alla andra frågor, klicka här.