Journalist, författare och folkbildare

Bild: Anna Hållams

Bild: Anna Hållams

Per Grankvists specialitet är att förklara aktuella ämnen ur nya perspektiv, något han gör varje vecka för tiotusentals följare i sociala medier och andra kanaler. Hans talang att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt är både orsaken till att han utsågs till Årets Superkommunikatör i media 2018, av tidningen Resumé och att han är en omtyckt föreläsare.

Till vardags är Per chefredaktör på VVV Media, ett litet mediehus som bland annat driver driver kanalerna Väljarskolan (politk), Generation Ordning (ekonomi), Vad vi vet (fördjupning) samt podden Perspektiv.

Hans texter har publicerats i Dagens Nyheter och tidningen Fokus och som journalist har han haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, Veckans Affärer och SvD.

Per Grankvist är författare till flera uppmärksammade essäer och böcker om ämnen som påverkar samtiden och samhället, bland annat lögner, engagemang och ansvarstagande i näringslivet. Utmärkande för hans berättarstil är blandningen mellan forskningsrön och referenser till kultur och historia, vilket gör även komplicerade ämnen lättilgängligt och begripligt.

Ett område han särskilt intresserat sig för är företagens ansvarstagande i samhället och hur deras hållbarhetsarbete bidragit till ökad lönsamhet. Efter att ha rapporterat om och forskat på detta ämne i mer än tio års tid räknas Per som en av Sveriges främsta experter på området. På senare år har han även intresserat sig för hur tekniken påverkar vår världsbild, vilket är ämnet för hans senaste bok Den stora bubblan.

Utöver detta medverkar Per regelbundet i Sveriges Radio, SVT och TV4 för att förklara saker. Han sitter också i styrelsen för Tillväxtverket och Data Act Lab.

Kontakta Per

Svaren på de vanligaste svaren han får hittar du här, och vill du boka honom ska du använda formuläret som finns här. För frågor gällande medverkan i olika sammanhang, ska du kontakta Pers manager Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

För alla andra frågor, klicka här.