En förklarande folkbildare

Per Grankvists specialitet är att förklara aktuella ämnen ur nya perspektiv på ett lika upplysande som underhållande sätt.

Han är journalist och folkbildare som fått utmärkelsen årets superkommunikatör i media för sin förmåga att omvandla forskning och fakta till begripliga berättelser.

Per Grankvist har skrivit flera uppmärksammade böcker och essäer, bland annat om hållbarhet i näringslivet, om vårt förhållande till konsumtion, samt om hur personligt och politiskt engagemang uppstår.

Foto: Anna Hållams

Foto: Anna Hållams

Som Chief Storyteller på Sveriges strategiska innovationsprogram Viable Cities vid KTH är Per Grankvist ansvarig för att hitta engagerande sätt att förklara framtiden som skyndar på omställningen till klimatneutrala städer.

Foto: Anna Hållams

Foto: Anna Hållams

Som chefredaktör på VadViVet leder han en redaktion som uppmärksammats för sitt nydanande sätt att göra förklarande journalistik. Han leder också podden “Perspektiv - med Per Grankvist” där han djupdyker i aktuella ämnen med ett brett fält av expertgäster, från Ikeas hållbarhetschef och visselblåsaren i Cambridge Analytica-skandalen, till vice statsministern och Ärkebiskopen.

Per Grankvist sitter i styrelsen för Tillväxtverket och Data Act Lab.

Journalist och författare

Per Grankvist räknas som en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter efter att ha bevakat frågorna i mer än ett decennium som journalist och författare. Hans bok "CSR i praktiken” används som kurslitteratur i hållbarhet på många universitet.

Som journalist har han haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, Veckans Affärer, Chef, Axess och SvD.

Per Grankvist har skrivit flera uppmärksammade essäer och böcker om ämnen som påverkar samhället - bland annat lögner, engagemang och ansvarstagande i näringslivet. Utmärkande för hans böcker är blandningen mellan forskningsrön och referenser till kultur och historia, vilket gör även komplicerade ämnen begripliga.

Kontakta Per Grankvist

Svaren på de vanligaste svaren han får hittar du här, och vill du boka honom ska du använda formuläret som finns här. För frågor gällande medverkan i olika sammanhang, ska du kontakta Per Grankvist agent Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

För alla andra frågor, klicka här.