Det här gör Jimmie Åkesson engagerad

jimmie-engagerad.jpg

För att förstå mer om partiledarnas drivkrafter bortom den politiska retoriken har jag kontaktat alla partiledare den senaste veckan för att få svar på två små frågor om deras engagemang. Idag är det så Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons tur att svara. Vad engagerar sig som privatperson? Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Tyvärr vill dock inte Jimmie Åkesson svara på vad han brinner för som privatperson.

(Under den senaste veckan har hans pressekreterare lovat återkomma flera gånger och har fått utökad tidsfrist gång på gång, men något svar har jag ändå inte fått. Jag har naturligtvis respekt för att Åkessons schema är intensivt så här i valrörelsens slutskede och har därför erbjudit flera olika sätt som Åkesson kunnat lämna sina svar.)

jimmie-engagerad

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också välkommen att dela med dig av vad som engagerar dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.