Det här gör Jan Björklund engagerad

jan-engagerad.jpg

För att ge någon förtroendet att vara med och styra landet vill jag veta mer om personen bakom politikern och förstå vad som engagerar dem.  Jag har därför kontaktat alla partiledare och idag är det Folkpartiets Jan Björklunds tur att svara på mina två frågor om sitt engagemang. Vad engagerar sig som privatperson? Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Tyvärr vill Jan Björklund inte svara på frågorna om vad som engagerar honom som privatperson.

(Enligt hans pressekreterare har de inte möjlighet att svara, en rätt underlig anledning med tanke på att Jan fick frågan för mer än en vecka sedan och fått förlängd tidsfrist flera gånger. För att inte krångla till det för dem har jag dessutom gjort klart att jag inte förväntar mig en stor utläggning som svar utan att några korta meningar via mejl, mess eller telefon hade fungerat utmärkt.)

jan-engagerad

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också välkommen att dela med dig av vad som engagerar dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.