Det här gör Fredrik Reinfeldt engagerad

fredrik-engagerad.jpg

Turen har kommit till Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt att svara på mina frågor om vad han brinner för privat. Det är en fråga som jag tycker är naturlig att ställa till någon som ber mig att lita på att de kommer göra ett bra jobb och jag har därför kontaktat alla partiledare och ställt två frågor om deras engagemang. Vad engagerar sig som privatperson? Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Tyvärr har Fredrik Reinfeldt avböjt att svara på frågorna om vad som engagerar honom som privatperson.

(Den orsak hans pressekreterare uppger är tidsbrist. Det låter dock lite märkligt mot bakgrunden av att de flera gånger under den senaste veckan fått och begärt förlängd tidsfrist, och att den sammanlagda tid som de lagt ner på att kommunicera med mig tagit längre tid än vad det hade tagit att uppge svaret direkt. Med respekt för att statsministern har en full kalender har jag dessutom varit mycket tydlig i mejl, telefonsamtal och sms att jag inte förväntar mig ett långt svar  utan att några korta meningar räcker. Jag har även erbjudit dem att förmedla sitt svar på det sätt som underlättar mest för dem, exempelvis via sms.)

fredrik-engagerad

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också välkommen att dela med dig av vad som engagerar dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.