Det här gör Åsa Romson och Gustav Fridolin engagerade

gustav-engagerad.jpg

I min utfrågning av vad som  engagerar partiledarna privat har turen kommit till Miljöpartiets bägge språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin. Eftersom jag tycker att valrörelsen haft alldeles för lite fokus på vad partiledarna egentligen brinner för bestämde jag mig för att fråga ut dem själv. asa-engagerad

 

Per: Vad engagerar dig som privatperson?

Åsa: Cykelbanorna i min närmiljö.

Per: Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Åsa: Det var när jag inbjöds vara med och göra klubbtidningen vi hade i idrottsklubben. Det var kul men också ett sätt att växa som för mig som ung. 

-

gustav-engagerad

Per: Vad engagerar dig som privatperson?

Gustav: Min dotter är tre år. När hon börjar skolan vill jag att det ska vara en bra skola. Inte för att jag råkat välja rätt i någon slags tombola, utan för att alla skolor ska vara bra skolor. Det brinner jag för, det kan jag ligga vaken och tänka på på nätterna, det är viktigt på riktigt.

Per: Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Gustav: Jag var med och drog igång en fritidsgård i Vittsjö, som naturligtvis hette Oasen.

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också välkommen att dela med dig av vad som engagerar dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.