Det här gör Jonas Sjöstedt engagerad

jonas-engagerad.jpg

Det har varit förvånansvärt lite personliga frågor i valrörelsen, eller kanske: få personliga svar. Därför har jag vänt mig till ledarna för de nio partier som slåss om våra röster i valet och ställt två frågor om vad som driver dem. Idag svarar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. jonas-engagerad

Per: Vad engagerar dig som privatperson?

Jonas: Klimatkrisen

Per: Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Jonas:  Det var i elevkåren på skolan. Jag lärde mig att man kunde förändra saker.

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också dela med dig av vad som brinner dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.