Det här gör Annie Lööf engagerad

annie-engagerad.jpg

Det är märkligt att frågan om vad som engagerar partiledarna varit så frånvarande i valrörelsen, tycker jag. Därför har jag vänt mig till ledarna för de nio partier som slåss om våra röster i valet och ställt två frågor om deras engagemang. Idag svarar Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet. annie-engagerad

Per: Vad engagerar dig som privatperson?

Annie: Mitt personliga engagemang och mina drivkrafter handlar framförallt om rättvisa och att respektera människors frihet vara olika och att göra olika val i livet. Jag har engagerat mig i alltifrån busstidtabeller på landsbygden där jag växte upp, till FN-frågor när jag fick Dag Hammarsköld-stipendiet och vad vi lägger på tallriken hemma.

Det som förenar mitt engagemang i olika frågor från stort till smått handlar om rättvisa, att konsumera och agera utifrån hållbarhet och medmänsklighet och att bekämpa intolerans och moralism över människors olikheter och frihet att göra sina egna val i livet. Jante-bacillen vill jag vaccinera bort därför att den trycker ner människor och motverkar mångfald och utveckling.

Per: Vilket var ditt första ideella engagemang och vad gav det dig?

Annie: Mitt första ideella engagemang var att sjunga i kyrkans barnkör. Jag fick inte en bättre sångröst, men det gav mig nya vänner!

-

Om du vill bidra till att valrörelsen handlar mer om vad som engagerar väljare och politiker och mindre om taktik och smutskastning - uppmana då en politiker att svara på vad som gör hen engagerad privat och tagga svaret med #engagerad. Du är naturligtvis också dela med dig av vad som brinner dig med samma hashtagg.

Klicka här för att se vad som engagerar de andra partiledarna.