Intervju i Story: Hej Per Grankvist

1304-Samhall-Story-e1375216870736.jpg

I senaste numret av Samhalls kundtidning Story finns en kort intervju med Per Grankvist om medievanor.

Hej Per Grankvist!

Han läser Vouge, följer filosofer på Twitter och finner inspiration i hiphop. Journalisten Per Grankvist om hur han håller sig ajour med CSR genom att avvika från normen.

Du läser gärna papperstidningar, varför? – Då det är det oväntade som föder nya tankar läser jag hellre tidningar på papper än på skärm för att upptäcka en notis jag inte visste att jag sökte. Bloomberg Businessweek är bäst på affärer, The Spectator speglar brittisk debatt, svenska Omvärlden ger mig koll på utvecklingsfrågor och Vouge Singapore ger en föraning om konsumenttrender i Asien.

Vilka följer du på Twitter? – Sådana som ger mig nya tankar. Journalisten @caitlinmoran, prästen @helleklein, författaren @katrinekielos och filosofen @alaindebotton faller alla i den kategorin.

Varför är kultur en inspirationskälla? – Kultur sätter samtiden i ett nytt ljus. Holländska fotografen Rineke Dijkstra förklarar exempelvis utanförskap och vår benägenhet att dra förhastade slutsatser om funktionsnedsatta bättre än jag läst i någon bok. Detsamma med en del svensk hiphop: Ken Rings "Poverty" ger oss nerifrån och upp-perspektivet som är lätt att glömma när man som jag är normen: vit, man och medelklass.