Ta hål på bubblan och kontroll över dina sociala flöden

I sin föreläsning förklarar journalisten Per Grankvist varför de sociala medierna faktiskt fungerar precis så bra som det var tänkt, hur våra egna fördomar om att vi är fördomsfria ställer till det för oss och vad vi kan göra åt det.

_18M2428a.jpg

Det är svårt att skaffa sig en överblick av världen idag. Det är lätt att man känner sig maktlös inför alla budskap, slagord och tveksamma nyheter i de egna flödena. Dessutom blir man frustrerad över hur de sociala medierna verkar göra det svårare att prata om viktiga ämnen i samhället. Men det behöver inte vara så. 

Under sin föreläsning reder Per Grankvist ut begreppen och går igenom hur sociala medier funkar, rent tekniskt. När man förstår det är det lättare att fatta hur man får kontroll över sina sociala flöden och hur man kan ta sig in i andra människors filterbubblor.

18M2447a.jpg

Han har skrivit den uppmärksammade boken Den stora bubblan som är ett motmedel mot en allt mer polariserad värld. I sin föreläsning visar han hur du åter tar kontroll över ditt flöde, hur du undviker att bli lurad av fake news och vad du ska göra för att återfå en balanserad världsbild. 

Om man gör rätt är bubblorna dessutom inte så täta som de först verkar. Under föreläsningen berättar Per även om sitt folkbildarprojekt Väljarskolan som gick från noll till att nå över 120 000 personer på Instagram, på bara 100 dagar under valrörelsen. Slutsatserna kommer hjälpa dig att förstå hur din organisation kan nå in i andra gruppers bubblor med era berättelser och budskap.


1709-Uppdrag-FiIlterbubblan.png

Några röster från tidigare uppdragsgivare:

Per Grankvist låter sig inte bländas av teknikens nyhetsvärde utan fokuserar i sin föreläsning om vad den tillåter oss att göra och hur den påverkar vardagen och vårt sätt att uppfatta världen. Här är några av de omdömen som tidigare uppdragsgivare lämnat i utvärderingarna.

”Per är kunnig, inspirerande och rolig. Han förklarade ett aktuellt fenomen så att alla förstod, satte det i en kontext som gav nya tankar och gav våra journalister det kunskapslyft som så många av dem behöver på det här området.

”Flera medarbetare berättade att de sett Per, en medelålders man i tweedkavaj utan häftiga presentationer, och därför trodde föreläsningen skulle bli trist. De blev rejält överraskade när han fångade han deras uppmärksamhet från första stund. Inte konstigt och fick högsta betyg av alla talare på konferensen i utvärderingen."

”Per lyckades sätta vår digitala vardag i ett större perspektiv, som passade perfekt med dagens tema om digital förnyelse. Han hjälpte oss förstå att vi alla lever i en värld av filterbubblor, och om vikten av att folkbilda om källkritik för att motverka dessa bubblor."Gör en bokningsförfrågan

För att boka Per till ditt evenemang, börja med att skicka in en förfrågan. Du kan räkna med svar inom 48 timmar, och ofta ännu snabbare.