Sanningen om lögnen

Per berättade om sanningen om lögnen på TedxÖstersund 2016.
Per berättade om sanningen om lögnen på TedxÖstersund 2016.

Alla vet att man inte ska ljuga. Ändå visar ny forskning att folk ljuger mellan 20 och 200 gånger per dag. Vad beror det på? Per Grankvist bestämde sig för att lämna pekpinnen hemma och gav sig ut för att undersöka hur och varför andra människor ljuger. Svaret finns i den humoristiska ”Sanningen om lögnen”, en kort föreställning som blandar ståupp och folkbildning.

Varje dag ser vi hur andra människor poserar och lägger filter på sina vardagsbilder i sociala medier eller skriver en uppdatering om hur bra de har det. Fula bilder är däremot lika ovanligt som uppdateringar om när saker är mindre bra. Det gäller förstås inte bara våra vänner utan även kändisar, politiker och företag. Istället för sanningen får vi en filtrerad bild av verkligheten. Frågan är förstås om sociala medier påverkat vårt förhållande till lögner även på andra områden?

Per har skrivit om etik i flera år och är författaren till den uppmärksammade och hyllade boken ”Lögnarna”. Nu berättar han underhållande om hur vårt förhållande till lögner ändrats, om vad som egentligen räknas som en lögn nuförtiden. Per får publiken att skratta när han reder ut varför lögnarna är mer framgångsrika minglare än sanningssägarna.

Det är folkbildande intellektuell underhållning när den är som bäst, utformad efter devisen att om man bara får folk att skratta så kan man passa på att stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen! Sanningen om lögnen är ett lika roligt som välkommet avbrott under en lång seminariedag, eller som tänkvärd underhållning under ett mingel eller en middag.

På drygt tjugo minuter pratar Per om hur man ska hantera kollegor, kunder och kontakter som man kommer på med att ljuga, om hur man kan förbli sann utan att säga allt och den rörande orsaken till varför egentligen ljuger. En sak är säker: publiken kommer inte att kunna sluta prata om det efteråt.

”Underhållande folkbildning med ståupp-känsla”
”Per är en ny Fredrik Lindström” 
”Roligast på hela konferensen”
Röster på Stockholm Media Week 2016.

Gör en bokningsförfrågan

Fyll i formuläret nedan för att göra en förfrågan om att anlita Per som talare. Beskriv sammanhanget, var evenemanget äger rum och tänkt datum. (Ange gärna två datum, eftersom ökar chanserna att hitta en passande lucka i  Pers kalender.) Du kan räkna med svar inom 48 timmar.
Klicka här för att boka

Om du redan har bokat Per och är i behov av presentation och texter av honom, klicka här.