Om Per Grankvist

per-grankvist-smile-breddare
Bild: Anna Hållams. Klicka här för pressbilder.

Journalist, författare och folkbildare. Per Grankvists specialitet är att förklara aktuella ämnen ur nya perspektiv, något han gör varje vecka för tiotusentals följare i sociala medier.

Per har grundat VVV Media som bland annat driver Väljarskolan, Generation Ordning, Vad vi vet och podden Perspektiv.

Han har skrivit för Sydsvenskan, Veckans Affärer och SvD och dyker upp titt som tätt i Sveriges Radio, SVT och TV4 för att förklara saker. Han är författare till flera uppmärksammade böcker och essäer och en mycket uppskattad föreläsare.

Hans talang att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt har gjort att han 2018 utsågs till Årets Superkommunikatör i media av tidningen Resumé, en lista som han medverkade på för tredje året i rad.

Ett av Per Grankvists specialområden är hållbarhet och hur det bidrar till såväl nya idéer som ökad lönsamhet i näringslivet. Han har skrivit mängder med artiklar om detta och räknas som en av Sveriges främsta experter på detta område.

Per är författare till flera uppmärksammade böcker. Just nu är han aktuell med boken ”Den stora bubblan” som handlar om hur sociala media bidragit till att det blivit svårare att skaffa sig en korrekt världsbild. Tidigare har Per gett ut böcker om lögner, engagemang och ansvarstagande i näringslivet.

Genom att utgå från forskning och blanda det med referenser till kultur och historia adderar han oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt när han föreläser.

 

Sedan 2018 sitter Per i styrelsen för Tillväxtverket.

Kontakta Per

Klicka här för svaren på de vanligaste frågorna han får och klicka här för att boka honom som föreläsare. För övriga frågor gällande medverkan i olika sammanhang, kontakta Pers manager Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

(This post is also available in: Engelska)