Om Per Grankvist

per-grankvist-smile-breddare
Bild: Anna Hållams

Per Grankvist är journalist, författare och folkbildare. Han har två specialområden: hållbarhet och mediekunskap.

Som journalist har Per haft uppdrag för bland andra Sydsvenskan, SvD, Axess, SVT, DN, TV4 och Veckans Affärer. Han syns dessutom regelbundet i media för att kommentera aktuella händelser och fenomen.

Han har skrivit flera uppmärksammade böcker och essäer, där den senaste heter Den stora bubblan och handlar om hur tekniken gjort det svårare för oss att förstå världen. Tidigare har Per gett ut böcker om lögner, engagemang och företagens ansvarstagande.

Som folkbildare föreläser han om aktuella ämnen och rör han sig snabbt mellan allvar och trams på ett sätt som gjort honom mycket uppskattad. Per har utsetts till en av Näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé två år i rad.

Per har grundat CSR i Praktiken, ett analysbrev som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet och som kommer ut 15 gånger per år. Som redaktör ansvarar han för innehållet som når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige.

Sedan 2018 sitter Per i styrelsen för Tillväxtverket.

 

Kontakta Per

Klicka här för svaren på de vanligaste frågorna han får och klicka här för att boka honom som föreläsare. För övriga frågor gällande medverkan i olika sammanhang, kontakta Pers manager Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

(This post is also available in: Engelska)