Om Per Grankvist

per-grankvist-smile-breddare
Bild: Anna Hållams. Klicka här för pressbilder.

Per Grankvist förklarar aktuella ämnen ur nya perspektiv. Han är journalist och författare som bland annat skrivit för SvD, Sydsvenskan och Veckans Affärer.

Du kan också ha sett eller hört honom i SVT, TV4 eller Sveriges Radio där han regelbundet medverkar för att förklara och kommentera aktuella händelser.

Ett av Pers specialområden är hållbarhet och hur det bidrar till nya idéer och ökad lönsamhet i näringslivet. Han har skrivit mängder med artiklar om detta och räknas som en av Sveriges främsta experter på dessa områden.

Per är författare till flera uppmärksammade böcker. Just nu är han aktuell med boken ”Den stora bubblan” som handlar om hur sociala media bidragit till att det blivit svårare att skaffa sig en korrekt världsbild. Tidigare har Per gett ut böcker om lögner, engagemang och ansvarstagande i näringslivet.

Hans talang att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt har gjort att han två år i rad blivit utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé. Genom att utgå från forskning och blanda det med referenser till kultur och historia adderar han oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt när han föreläser.

Per har grundat CSR i Praktiken, ett analysbrev som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet och som kommer ut 15 gånger per år till en läsekrets på ca 20 000 personer. Som redaktör ansvarar han för innehållet och huvudanalyserna.

Sedan 2018 sitter Per i styrelsen för Tillväxtverket.

Kontakta Per

Klicka här för svaren på de vanligaste frågorna han får och klicka här för att boka honom som föreläsare. För övriga frågor gällande medverkan i olika sammanhang, kontakta Pers manager Elcim Yilmaz på 0733-41 41 80 eller elcim@superturken.se

(This post is also available in: Engelska)