Ett lättare sätt att rädda världen 
– en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag. Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det.

Per Grankvist är författare till CSR i praktiken, det hyllade referensverket med över 160 handfasta exempel på hur organisationer blivit effektivare och lönsammare med hållbarhet som drivkraft. De senaste åren har har analyserat mer än 500 framgångsrika organisationer över hela världen för att förstå hur de arbetar, vilket gör honom till en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter.

Under sin tänkvärda och underhållande föreläsning blandar han sunt förnuft, ekonomiska teorier och konkreta exempel från olika branscher för att hjälpa dig förstå varför vi måste förändra våra beteenden, hur vi gör det på ett sätt som blir roligt för alla, och varför den svenska synen på företagens roll i samhället är kraftigt påverkad av Astrid Lindgren.

När hållbarhet och lönsamhet blir roligt

Per är en fantastisk talare som har förmågan att inspirera samtidigt som han delar med sig av sin kunskap och ny forskning om hur hållbar utveckling bidrar till nya risker och nya affärsmöjligheter på ett lika roligt som faktaspäckat sätt, fullt med konkreta exempel på hur andra gjort.

Han utsågs 2016 och 2017 till en av näringslivets superkommunikatörer och på scen rör han sig snabbt mellan allvar och humor på ett sätt som både imponerar och gör det lätt att ta till sig det viktiga budskapet. Per har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade föreläsare i Sverige och får toppbetyg av såväl publik som uppdragsgivare.

Så här ser min arbetsplats ut under den tid på året då alla ordnar seminarier, kick-offer och konferenser.
Några röster från tidigare uppdragsgivare:
”Pers förmåga att hantera att sådant känsligt ämne som planetens fortlevnad med humor, igenkänningskomik och affärsfokus är lysande! Med sin avspända stil engagerar han hela publiken.”
 
”Han är en bland de bästa föreläsarna jag sett på en svensk scen, och då har jag ändå sett många. Hans förmåga att blanda allvar och humor på ett drastiskt sätt är i en klass för sig.”
 
”Han lyckas förklara komplicerade samband på ett sätt som ger alla värdefulla insikter som de kan agera på redan nästa dag.” 

 

Några tidigare uppdragsgivare:

1706 Uppdrag hållbarhet

Se ett smakprov ur föreläsningen

Här kan du se ett utdrag ur föreläsningen som bland annat handlar om hur man tjänar pengar på hållbarhet, på ett evenemang ordnat av Unionen.

Per justerar alltid sin föreläsning efter uppdragsgivaren, och inkluderar dessutom konkreta råd om hur man kan engagera både sig själv och andra, som medarbetare och som ledare.

Gör en bokningsförfrågan

För att boka Per till ditt evenemang, börja med att skicka in en förfrågan. Du kan räkna med svar inom 48 timmar, och ofta ännu snabbare.

Notera att eftersom Per är en eftertraktad föreläsare tvingas han ofta prioritera bland alla de förfrågningar som kommer in.

När du gör din förfrågan ber vi dig därför beskriva sammanhanget, var evenemanget äger rum och vilket datum det gäller. Anger du två datum ökar chanserna att hitta en passande lucka i Pers kalender.

  • Ange gärna mobiltelefonnummer för att underlätta kommunikationen.
  • Förklara vilket sammanhang som din bokningsförfrågan gäller, exempelvis "Stora Styrelsedagen i Linköping". Beskriv gärna också hur du tänker Pers medverkan, exempelvis "Huvudtalare, ska inleda dagen med 60 minuters föreläsning".
  • Ange vilket datum och tid på dagen som din förfrågan gäller, exempelvis "17:e mars, på förmiddagen". Ange gärna två datum, eftersom det ökar chanserna att hitta en passande lucka i Pers kalender. Tack på förhand!