”En lika underhållande
som upplysande föreläsare!”

Per Grankvist är författare till flera uppmärksammade böcker, hyllad föreläsare och en omtyckt folkbildare känd från bland annat Sydsvenskan och SVT.

Med fakta som bas och humor som verktyg berättar han om några av de frågor som präglar samtiden. Det ger publiken nya insikter som stannar kvar långt efter att Per gått av scenen.

Per är ett säkert kort

”Om man bara kan få folk att skratta, så kan man stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen.”

Hemligheten bakom Pers sätt att folkbilda låter enkel i teorin men är svår för många att genomföra i praktiken. Efter tio år på scen är Per bättre än någonsin och många liknar honom vid en ny Fredrik Lindström.

Det som framför allt skiljer Per från många andra talare är hans förmåga att folkbilda, att dela med sig av kunskap och ny forskning på ett roligt sätt, fullt med konkreta exempel och begåvade analyser. 

Han har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade talarna i Sverige och får toppbetyg av såväl publiken nästan jämt. Efter mer än tio år som professionell inspiratör har han aldrig varit bättre än nu.

Två år i rad har han utsetts till en av näringslivets främsta superkommunikatörer av Veckans Affärer, för sitt sätt att förmedla budskap som gör skillnad på riktigt. Som föreläsare rör han sig snabbt mellan allvar och humor på ett sätt som både imponerar och gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet, oavsett vad han talar om.

 

Ett urval av tidigare uppdragsgivare:

1706 Utskick talarbokare 2

Per pratar om aktuella ämnen

Här är tre av de populäraste ämnena som Per talar om. Klicka på bilderna för att läsa mer och för att boka.

Vilken kategori jag tillhör får förstås andra bedöma.

Sticka hål på filterbubblan – är det ens möjligt?

I våra sociala flöden ser vi mer och mer av det vi gillar, och allt mindre av det vi inte gillar. När algoritmerna förenklar våra liv skapar de samtidigt täta bubblor som det är svårt att sticka hål på och ger oss en felaktig världsbild.

Genom att förstå hur filterbubblorna påverkar samhället kan du återta makten över hur du förstår världen. Per Grankvist har skrivit mycket om ämnet och förklarar hur. Läs mer »

Mellanupplösning. Foto: Rickard Häggblom

Hitta ditt engagemang 
– i livet och på jobbet

En stor orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det.

Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Som författare till en omskriven bok om engagemang förklarar Per hur man omsätter teori till praktik. Läs mer »

Lågupplöst. Foto: Anna Hållams.

Ett lättare sätt att rädda världen 
– en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag.

Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det, vilket Per skrivit om i klassikern ”CSR i praktiken”. Läs mer »