”En upplysande och underhållande föreläsare!”

Per Grankvist är författare till flera uppmärksammade böcker och en omtyckt folkbildare, känd från bland annat SVT och Sydsvenskan.

Med fakta som bas och humor som verktyg berättar han om några av de frågor som präglar samtiden. Det ger publiken nya insikter som stannar kvar långt efter att Per gått av scenen.

Per Grankvist är ett säkert kort

Om man bara kan få folk att skratta, så kan man stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen.

Hemligheten god folkbildning låter enkel i teorin men är svår att genomföra i praktiken. Det kräver att man kan sitt ämne, att man har en känsla för historieberättande och förmågan att krydda den med humor.

Efter mer än tio år på scen har Per Grankvist aldrig varit bättre som föreläsare än han är nu. 

På scen fångar Per publikens uppmärksamhet när han delar med sig av sin kunskap inom olika aktuella områden. Han gör det på ett lika faktaspäckat som inspirerande sätt, baserat på fakta och fullt med konkreta exempel.  

Som föreläsare rör han sig snabbt mellan allvar och trams på ett sätt som gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet i stunden och ändå minnas innehållet flera veckor efteråt. Det är därför Per utsetts till en av Näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé två år i rad och det är därför han ständigt får höga betyg av publiken i utvärderingarna.

Kort sagt: Per är ett säkert kort som föreläsare.

 

Ett urval av tidigare uppdragsgivare:

1706 Utskick talarbokare 2

Per pratar om aktuella ämnen på ett intressant sätt

Vilken kategori jag tillhör får förstås andra bedöma.

Algoritmer, filterbubblor och fake news 

I våra sociala flöden ser vi mer och mer av det vi gillar, och allt mindre av det vi inte gillar. När algoritmerna förenklar våra liv skapar de samtidigt täta bubblor som det är svårt att sticka hål på och riskerar att ge oss en bild av världen som är helt fel.

Genom att förstå hur algoritmer påverkar samhället och hur lätt fake news sprids kan du återta makten över hur du förstår världen. Läs mer »

Mellanupplösning. Foto: Rickard Häggblom

Hitta ditt engagemang 
– i livet och på jobbet

En orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det.

Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Som författare till en omskriven bok om engagemang förklarar Per hur man omsätter teori till praktik. Läs mer »

Lågupplöst. Foto: Anna Hållams.

Ett lättare sätt att rädda världen – en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag.

Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det, vilket Per skrivit om i klassikern ”CSR i praktiken”. Läs mer »