”En fantastisk folkbildare!”

Ingen kan förklara aktuella ämnen ur helt nya perspektiv som Per Grankvist. Varje vecka tar tiotusentals följare i sociala medier del av hans förmåga att berätta om komplicerade saker så att man begriper det.

Samma berättarglädje utmärker honom på scenen och som föreläsare. Med fakta som bas och humor som verktyg ger Per Grankvist publiken nya insikter som stannar kvar hos dem långt efter att gått av scenen.

Utsedd till Näringslivets Superkommunikatör i media, 2018

Om man bara kan få folk att skratta, så kan man stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen. Hemligheten bakom god folkbildning låter enkel i teorin men är svår att genomföra i praktiken. Det kräver att man kan sitt ämne, att man har en känsla för historieberättande och förmågan att krydda den med humor, precis som Per Grankvist gör.

Efter mer än tio år på scen har Per Grankvist aldrig varit bättre som föreläsare än han är nu. Han rör sig snabbt mellan allvar och trams på ett sätt som gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet i stunden och ändå minnas innehållet flera veckor efteråt.

Det är därför Per utsågs till Näringslivets Superkommunikatör i media 2018 och det är därför han ständigt får höga betyg av publiken i utvärderingarna. Kort sagt: Per är ett säkert kort som föreläsare på ditt evenemang.

Per Grankvist förklarar aktuella ämnen ur nya perspektiv

Per_teater_9050-m

Klimatet och kapitalet sitter numera i samma båt

Den rekordvarma sommaren 2018 blev klimathotet verklighet när torkan var så lång och allvarlig att många längtade efter regn på semestern.

Ett stort antal svenska företag insåg samtidigt att de är tvungna snabbt förändra sin verksamhet för att inte fortsätta bidra till ökade utsläpp. Det behöver inte vara så svårt som man kan tro, och dessutom är det ganska lönsamt. Läs mer »

_18M2428a

Ta hål på bubblan och kontroll över dina sociala flöden

Det är svårt att skaffa sig en överblick av världen idag. Det är lätt att man känner sig maktlös inför alla budskap, slagord och tveksamma nyheter i de egna flödena.

Dessutom blir man frustrerad över hur de sociala medierna verkar göra det svårare att prata om viktiga ämnen i samhället. Men det behöver inte vara så. . Läs mer »

Mellanupplösning. Foto: Rickard Häggblom

Hitta ditt engagemang 
– i livet och på jobbet

En orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det.

Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Som författare till en omskriven bok om engagemang förklarar Per hur man omsätter teori till praktik. Läs mer »

 

Ett urval av alla nöjda uppdragsgivare:

1706 Utskick talarbokare 2