Ett lättare sätt att rädda världen 
– en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag. Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det.

Per Grankvist är journalist och författare med hållbarhet som en av sina specialområden.

Han har skrivit referensverket CSR i praktiken som med över 160 handfasta exempel på hur organisationer blivit effektivare och lönsammare med hållbarhet som drivkraft används av hållbarhetschefer över hela landet. Boken är även kurslitteratur på många universitet.

Under det senaste decenniet har Per analyserat mer än 500 framgångsrika organisationer över hela världen för att förstå hur de arbetar, vilket gör honom till en av Sveriges främsta experter på hållbart företagande. Han har träffat företag av alla storlekar i en lång rad branscher och delar med sig av de slutsatser han dragit av detta.

Under sin tänkvärda och underhållande föreläsning blandar han sunt förnuft, ekonomiska teorier och konkreta exempel från olika branscher. Han hjälper publiken förstå varför vi måste förändra våra beteenden, hur vi gör det på ett sätt som både är enkelt och lönsamt, och förklarar varför den svenska synen på företagens roll i samhället är kraftigt påverkad av Astrid Lindgren.

Allt du behöver veta om hållbarhet och lönsamhet

På scen fångar Per publikens uppmärksamhet när han delar med sig av sin kunskap om hur hållbarhet bidrar till ökad lönsamhet, produktinnovationer och nya affärsmöjligheter. Han gör det på ett lika faktaspäckat som inspirerande sätt, baserat på fakta och fullt med konkreta exempel.  

Som föreläsare rör han sig snabbt mellan allvar och trams på ett sätt som gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet i stunden och ändå minnas innehållet flera veckor efteråt. Det är därför han utsetts till en av Näringslivets superkommunikatörer av tidningen Resumé och det är därför han ständigt får höga betyg av publiken i utvärderingarna.

Så här ser min arbetsplats ut under den tid på året då alla ordnar seminarier, kick-offer och konferenser.
Några röster från tidigare uppdragsgivare:
”Pers förmåga att hantera att sådant känsligt ämne som planetens fortlevnad med humor, igenkänningskomik och affärsfokus är lysande! Med sin avspända stil engagerar han hela publiken.”
 
”Han är en bland de bästa föreläsarna jag sett på en svensk scen, och då har jag ändå sett många. Hans förmåga att blanda allvar och humor på ett drastiskt sätt är i en klass för sig.”
 
”Han lyckas förklara komplicerade samband på ett sätt som ger alla värdefulla insikter som de kan agera på redan nästa dag.” 

 

Några tidigare uppdragsgivare:

1706 Uppdrag hållbarhet

Se ett smakprov ur föreläsningen

Här kan du se ett utdrag ur föreläsningen som bland annat handlar om hur man tjänar pengar på hållbarhet, på ett evenemang ordnat av Unionen.

Per justerar alltid sin föreläsning efter uppdragsgivaren, och inkluderar dessutom konkreta råd om hur man kan engagera både sig själv och andra, som medarbetare och som ledare.

Gör en bokningsförfrågan

För att boka Per till ditt evenemang, börja med att skicka in en förfrågan. Du kan räkna med svar inom 48 timmar, och ofta ännu snabbare.

Notera att eftersom Per är en eftertraktad föreläsare tvingas han ofta prioritera bland alla de förfrågningar som kommer in.

När du gör din förfrågan ber vi dig därför beskriva sammanhanget, var evenemanget äger rum och vilket datum det gäller. Anger du två datum ökar chanserna att hitta en passande lucka i Pers kalender.

  • Ange gärna mobiltelefonnummer för att underlätta kommunikationen.
  • Förklara vilket sammanhang som din bokningsförfrågan gäller, exempelvis "Stora Styrelsedagen i Linköping". Beskriv gärna också hur du tänker Pers medverkan, exempelvis "Huvudtalare, ska inleda dagen med 60 minuters föreläsning".
  • Ange vilket datum och tid på dagen som din förfrågan gäller, exempelvis "17:e mars, på förmiddagen". Ange gärna två datum, eftersom det ökar chanserna att hitta en passande lucka i Pers kalender. Tack på förhand!