Om Per Grankvist

Per Grankvist är skribent, författare och föreläsare som intresserat sig för några av tidens stora frågor; hållbarhet och etik, politiskt engagemang samt filterbubblor och falska nyheter.

per-grankvist-smile-breddare
Bild: Anna Hållams

Han är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och medverkar regelbundet i Nyhetspanelen i SVT Gomorron Sverige för att kommentera veckans händelser.

Per är även redaktör för analysbrevet CSR i Praktiken, som han grundade 2006, och som belyser hur företag tjänar pengar på hållbarhet. Analysbrevet når över 20 000 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor i Sverige.

Som föreläsare har Per blivit känd för sitt sätt att utgå från ny forskning och använda konst, kultur och historia för att addera oanade perspektiv på aktuella ämnen på ett underhållande sätt. Både 2015 och 2016 blev han utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer för sin förmåga att förmedla komplicerade saker på ett begripligt sätt.

Per har kallats en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell för sitt sätt att nyfiket utforska oväntade områden och för att han placerar enstaka händelser i ett större sammanhang.

Per har medverkat i flera antologier och skrivit tre böcker: CSR i praktiken om hur företag tjänar pengar på hållbarhet, Engagemang om hur människor engagerar sig privat, politiskt och på jobbet samt Lögnarna som handlar om hur och varför andra människor ljuger. Han är aktuell med essän ”En värld av filterbubblor”.

(This post is also available in: Engelska)