En exklusiv utbildning i ledarskap och hållbarhet som är både övergripande och konkret.

Per Grankvists Masterclass i hållbart ledarskap vidgar dina perspektiv hur du arbetar med hållbarhetsfrågor i din organisation.

Lär dig mer om hur du räknar hem satsningar och leder medarbetarna genom förändringar på ett sätt som engagerar dem. 

 

Det här är en utbildning i hållbarhet och ledarskap som skiljer sig från mängden och passar dig som har en välfylld kalender. Med max 12 deltagare per gång finns det tid för frågor och att lära sig av varandra.

Ett genomtänkt och kompakt format gör att du på en enda dag får ökad förståelse för hur hållbarhet påverkar näringslivet och för de föränderliga förutsättningar som präglar ledarskap idag, samtidigt som du får tid att lära dig av andra i samma situation som du. 

Samtidigt som det är mer pang på rödbetan gör det begränsade antalet deltagare att det blir mer utrymme för diskussioner.

Som deltagare får du insikter om ledarskapets glädje och sorg, vad som är lätt och vad som är svårt och hur man utvecklar och motiverar sina medarbetare. Dessutom blir det en hel del om vikten av processdesign liksom anekdoter, citat och målande exempel från olika situationer. 

Längs vägen får du ta del av Per Grankvists omfattande kunskap och trendspaningar på hållbarhetsområdet, från miljöansvar och livscykelanalys, till mångfaldsarbete och vikten av balans i livet. 

KOMMANDE TILLFÄLLEN


22/8 – Malmö
25/8 – Stockholm

16/1 – Malmö
18/1 – Stockholm

8 790 KR

Kurslitteratur och alla måltider ingår.

 

  

”Spännande perspektiv, intressanta diskussioner och en möjlighet att tanka extern energi i ett ofta intensivt arbete”

 TIDIGARE DELTAGARE

Vad du kommer lära dig

Per Grankvists masterclass i hållbart ledarskap hjälper dig förstå det viktigaste du behöver veta om såväl hållbarhet som om ledarskap i dagens värld.
 
Du kommer förstå hur hållbarhet förändrar sättet som några av världens mest innovativa organisationer förändrar sitt sätt att tänka, och du kommer att förstå vilka krav som ställs på ledare i en tid när unga anställda inte accepterar gamla chefsstilar utan vill ha mer frihet och mer medbestämmande än förr.
 
Utbildningen har tre centrala teman: ledarskap, processdesign samt hållbarhet och lönsamhet.

LEDARSKAP. Skillnaden mellan att vara chef och ledare. Insikten om att inga konflikter handlar om sakfrågan. Metoder för att engagera medarbetare. Tretton avgörande frågor för varje utvecklingssamtal. Ledarskapets utsatthet. Vad ledare kan lära sig av folkrörelserna om engagemang. Konsten att leda millennials genom att låta deras lust styra. Ledaren som individ och som del av en grupp.

PROCESSDESIGN Strategier och metoder för att skapa förankring och underlätta förändringsprocesser. Exempel på hur man gör abstrakta koncept konkret. Workshopmetoder som verkligen funkar. 

HÅLLBARHET OCH LÖNSAMHET. Synen på företagens ansvarstagande i Sverige genom historien. Ekonomisk historia. Framväxten av företagens samhällsansvar under de senaste decennierna. Genomgång av centrala begrepp inom hållbar utveckling. Identifiera affärsrisker och affärsmöjligheter. 

Utbildning i hållbarhet och ledarskap för chefer

Vilken lärare du har är avgörande för hur mycket du ska lära dig av en utbildning. Per Grankvist är Sveriges främsta expert på hur hållbarhet påverkar företag och organisationer och har bevakat hållbarhetsfrågan i över ett decennium. 

Kurs i hållbarhet och ledarskap

Per Grankvists Masterclass i hållbart ledarskap är en intensiv och aktiv dag. Som deltagare kommer du bli både inspirerad och utmanad av Per Grankvist. Den lilla storleken på gruppen (max 12) skapar utrymme för reflektioner och att lära sig av andra. 

Utformningen bygger på Pers erfarenheter och insikter från att ha medverkat som lärare och deltagare på andra ledarskapsutbildningar, bland annat på Handelshögskolan i Stockholm och på Executive Education på Harvard Business School.

 

Kurs i ledarskap och hållbarhet offentlig sektor

Per är en erkänt duktig föreläsare som som ständigt får höga betyg av sina åhörare för sitt sätt att förmedla kunskap och insikter på ett sätt som gör att insikterna stannar kvar långt efteråt. Han har utsetts till en av Näringslivets Superkommunikatörer två år i rad och varit nominerad till ledarskapspriser.

Det innebär att tempot är högt, exemplen konkreta, skratten många, deltagandet aktivt och trista powerpoints bannlysta. Allt för att maximera lärandet och insikterna om hur du kan omsätta kunskaperna i praktiken redan nästa dag.

Några av de organisationer som låtit medarbetare gå utbildningen:

utbildning hållbarhet lönsamhet

 

”Utbildningen gav mig ett nätverk av människor som bryr sig om både hållbarhet och ledarskap.”

 TIDIGARE DELTAGARE 

 

Deltagarprofil

Per Grankvists Masterclass i hållbart ledarskap är skapad för seniora chefer i privata och, offentliga sektorn, inklusive VD, verksamhetsledare och generaldirektörer och divisionschefer.

Utbildningen passar personer som drivs av en vilja att både bli en bättre ledare och därigenom bidra till en bättre värld.

Fördelar för dig

När du gått utbildningen kommer du

  • få en bättre förståelse för de tankesätt som driver utvecklingen av nya affärsmodeller
  • öka din kunskap om drivkrafter för tillväxt och lönsamhet
  • förbättra din förmåga att leda förändring och utveckling
  • utveckla och förbättra ditt eget sätt att leda

Fördelar för din organisation

Alla metoder och modeller som används under Per Grankvists masterclass i hållbart ledarskap är gjorda för att du ska kunna använda dem direkt, och kunna dela med dig av dem i din egen organisation. Det gör att utbildningen leder till lärande och utveckling för hela din organisation.
 

 

”Kursen är både övergripande och konkret.
Gruppens storlek ger utrymme för reflektioner.”

TIDIGARE DELTAGARE

 

”Per Grankvist under en dag fångade mitt intresse direkt. Som lärare är han profesionell, humoristisk, trygg och bjuder på en dos kunskap. Hans föreläsningar var aha-upplevelser: en salig blandning av historia, taktik och ledarskap verklighetsbaserande men ändå inspirerande.”

”En mycket bra och tankeväckande heldag med Per Grankvist. Jag gillar hans sätt att problematisera och hjälpa oss dra slutsatser – det gav mig insikter som jag direkt kunde dra nytta av i min verksamhet.”

”Per har förmågan att dela med sig av mängder av spännande, lärorik och relevant information på kort tid. Budskapet vävs in i berättelser och sammanhang som gör att det når fram och in. Det gör att du får den där inspirationsknuffen och de konkreta tipsen för att sedan kunna omsätta allt du lär dig i praktiken.”

Säkra din plats idag

Här kan du reservera din plats på Per Grankvists masterclass för hållbart ledarskap. Notera att det bara finns 12 platser per tillfälle.

Ange vilket datum och ort som du önskar delta på Masterclass. Om några dagar kommer du höra från oss med en bekräftelse är din plats är bokad.

Priset är 8 790 kr / person. Lunch, kaffe och mellanmål ingår. Moms tillkommer. 

Om du föredrar att mejla istället är adressen kontakt (a) pergrankvist.se

  • Du kan boka fler deltagare på samma gång, utan att behöva uppge deras namn nu.

Svar på vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de allra vanligaste frågorna vi får gällande Per Grankvists masterclass i hållbart ledarskap. Undrar du om något annat är du varmt välkommen att mejla till kontakt ( a ) pergrankvist.se 

Ingen extra tid alls. Många deltagare har välfyllda kalendrar och vi har därför ansträngt oss för att inte uppta mer tid i deras kalender än nödvändigt. Utbildningen tar en arbetsdag och det är allt! 

Vill du fördjupa ditt lärande ytterligare efter kursen kommer du att få förslag på böcker, tips på intressanta artiklar och föreläsningar som du kan titta på när du har tid.

För att få ut mest av kursen är det bra om du har eller har haft ledarpositioner i en organisation, eller står i stånd med att tillträda en tjänst med personalansvar. 

Utöver det är det enda som krävs att du kommer med ett öppet sinne, en vilja att lära och ta del av andras kunskap och erfarenheter. 

Organisationer som Ikea, Peab, Swedbank och Stockholms Stad har använt utbildningen för att säkerställa att personer på nyckelpostioner förstår hur hållbarhet påverkar verksamheten, och vilket ledarskap som krävs för att åstadkomma förändringar.

Deltagarna har varit allt från verksamhetsledare och VD:ar till produktområdeschefer och personer med ansvar för affärsutveckling.

Under heldagen fördjupar vi oss i ledarskap, processdesign samt hållbarhet och lönsamhet (se mer i beskrivningarna längre upp på sidan). Det ger dig ökad självinsikt och ett ökat självförtroende som ledare.

Efter utbildningen blir du inbjuden till en egen LinkedIn-grupp där du kan fortsätta diskutera och reflektera med de andra deltagarna, och med Per Grankvist.

För att säkerställa att varje deltagare har möjlighet att delta aktivt i diskussionerna är det aldrig mer än tolv deltagare på varje Masterclass.

Kunskap och insikter som det skulle ta lång tid att tillgodogöra sig på egen hand. Frukost, förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Överraskningar. Tillgång till andras erfarenheter. Och en hel del skratt, förstås!