”En lika underhållande
som upplysande föreläsare!”

 

 

.

 

 

Per Grankvist är författare till flera uppmärksammade böcker, hyllad föreläsare och en omtyckt journalist känd från bland annat Sydsvenskan och SVT.

Med fakta som bas och humor som verktyg föreläser om några av de frågor som präglar samtiden. Det gör att publiken får nya insikter som stannar kvar långt efter att Per gått av scenen. 

Per är ett säkert kort

”Om man bara kan få folk att skratta, så kan man stoppa in lite fakta när de ändå har munnen öppen.” Hemligheten bakom Pers sätt att föreläsa är enkel i teorin men svår för många att genomföra i praktiken. Efter tio år på scen är Per bättre än någonsin och många liknar honom vid en ny Fredrik Lindström. 

Det som framför allt skiljer Per från många andra talare är hans förmåga att dela med sig av kunskap och ny forskning på ett roligt sätt, fullt med konkreta exempel och begåvade analyser. Han har under de senaste åren utvecklats till en av de mest uppskattade talarna i Sverige och får toppbetyg av såväl publik som uppdragsgivare. Efter nästan tio år som professionell inspiratör har han aldrig varit bättre än nu.

År 2016 utsågs till en av näringslivets främsta superkommunikatörer av Veckans Affärer. Som föreläsare rör han sig snabbt mellan allvar och humor på ett sätt som både imponerar och gör det lätt för publiken att ta till sig det viktiga budskapet, oavsett vad han talar om.

Populärast just nu

Här är tre av de populäraste ämnena som Per talar om just nu. Klicka för att läsa mer och för att boka.

_DSC0505

Sticka hål på filterbubblan – är det ens möjligt?

I våra sociala flöden ser vi mer och mer av det vi gillar, och allt mindre av det vi inte gillar. När algoritmerna förenklar våra liv skapar de samtidigt täta bubblor som det är svårt att sticka hål på och ger oss en felaktig världsbild. Genom att förstå hur filterbubblorna påverkar samhället kan du återta makten över hur du förstår världen. Läs mer »

Mellanupplösning Foto: Rickard Häggblom

Hitta ditt engagemang 
– i livet och på jobbet

En stor orsak till stress och oengagemang i livet och på jobbet kan vara att man varken känner att man har kontroll över sin situation eller att man kan göra något åt det. Forskningen visar att om vi hittar vad vi brinner för kan vi undvika att bränna ut oss eftersom det gör vardagen blir mer meningsfull. Läs mer »

Lågupplöst. Foto: Anna Hållams.

Ett lättare sätt att rädda världen 
– en rolig föreläsning om ett tråkigt ämne

Klimatkris och konsumtionshets, bristande mångfald och integrationsproblem är bara några hållbarhetsfrågor som organisationer förväntas jobba med för att ta samhällsansvar idag. Problemet är bara att ”hållbarhet” är världens kanske tråkigaste och mest komplexa ämne att prata om. Lösningen är att hoppa över teorin, dumpa moralen och tala om hur man kan tjäna pengar på det. Läs mer »