Hem » Engagemang – Om hur personligt, politiskt och professionellt engagemang skapas idag

Engagemang – en bok om hur personligt, politiskt och professionellt engagemang skapas

Är vi verkligen mindre engagerade idag än förr? Tror vi att det räcker med att klicka på ”gilla” för att förändra samhället? Eller är det bara så att vi kanaliserar vårt engagemang på fler och andra sätt än vad man gjorde tidigare?

engagemang engagera

I kritikerrosade boken Engagemang undersöker samtidsanalytikern Per Grankvist hur personligt, politiskt och professionellt engagemang uppstår idag. Det senaste året har svenskarnas blossande engagemang diskuteras flitigt.

I boken blandas populärkultur, statsvetenskap och moderna fenomen och ger oväntade perspektiv på ett sätt som gör att Per Grankvist liknats vid en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell.

”En av årets mest tänkvärda böcker” – DN
”En förvånansvärt underhållande berättelse” – Omvärlden
”En bok jag önskar ska läsas av alla”  Kulturbloggen

Hjälper dig förstå hur du engagerar andra

Engagemang är en bok som hjälper dig att förstå hur du engagerar medarbetare på jobbet och medlemmar i föreningen. Den faktaspäckade boken ger dig djup förståelse för hur människor engagerat sig i förr och nu, samt bred förståelse för hur du kan tillämpa det i din egen organisation.

Den uppdaterade och omarbetade pocketupplagan innehåller dessutom ett nyskrivet förord och två helt nya kapitel. Det ena handlar om folkrörelsernas utmaningar och innehåller råd om hur de kan attrahera fler medlemmar. Det andra kapitlet riktar sig till ledare i näringslivet som vill använda lärdomarna ur boken för att få de anställda mer engagerade på arbetsplatsen.

Här beställer du boken

Boken kostar mellan 59 och 84 kronor i handeln. Du finner den hos Akademibokhandeln (pocket), Adlibris (pocket/ebok), Bokus (pocket/ebok), Bokon (ebok), CDON (pocket), Dito (ebok) utvalda Ica Maxi (pocket), iBooks (ebok), Pocketshop (pocket), Åhléns och hos välsorterade bokhandlare. Du hittar även boken hos Bookmate och Mobifo.