Engagemang – Om hur personligt, politiskt och professionellt engagemang skapas idag

Är vi verkligen mindre engagerade idag än förr? Tror vi att det räcker med att klicka på ”gilla” för att förändra samhället? Eller är det bara så att vi kanaliserar vårt engagemang på fler och andra sätt än vad man gjorde tidigare?

engagemang.indd

I kritikerrosade boken Engagemang undersöker samtidsanalytikern Per Grankvist hur personligt, politiskt och professionellt engagemang uppstår idag. Det senaste året har svenskarnas blossande engagemang diskuteras flitigt, och volontären blev passande nog utsedd till årets svensk 2015 av tidningen Fokus.

I boken blandas populärkultur, statsvetenskap och moderna fenomen och ger oväntade perspektiv på ett sätt som gör att Per Grankvist liknats vid en svensk motsvarighet till Malcolm Gladwell.

Den uppdaterade och omarbetade pocketupplagan handlar bland annat om det ökade engagemang vi sett senaste året, innehåller ett nyskrivet förord och två helt nya kapitel.

Ett av dem handlar om folkrörelsernas utmaningar och innehåller råd om hur de kan attrahera fler medlemmar. Det andra kapitlet riktar sig till ledare i näringslivet som vill använda lärdomarna ur boken för att få de anställda mer engagerade på arbetsplatsen.

”En av årets mest tänkvärda böcker” – DN
”En förvånansvärt underhållande berättelse” – Omvärlden
”En bok jag önskar ska läsas av alla”  Kulturbloggen

HÄR HITTAR DU BOKEN

Boken kostar mellan 59 och 84 kronor i handeln. Du finner den hos Akademibokhandeln (pocket), Adlibris (pocket/ebok), Bokus (pocket/ebok), Bokon (ebok), CDON (pocket), Dito (ebok) utvalda Ica Maxi (pocket), iBooks (ebok), Pocketshop (pocket), Åhléns och hos välsorterade bokhandlare. Du hittar även boken hos Bookmate och Mobifo.