Boken ”Den stora bubblan” handlar om hur tekniken påverkar din världsbild

Vem – eller vad – formar din världsbild? Kan fakta vara ”alternativa”? Visar Google verkligen olika resultat beroende på vem som söker? Vad vet du egentligen om algoritmerna som omger oss i en tid när så många delar av vardagen blivit digital?

Bok om algoritmer

I Den stora bubblan undersöker Per Grankvist hur algoritmer, medielandskapets förändring och nya sätt att kommunicera filtrerar vår bild av världen. Med sitt karaktäristiska sätt att blanda historia, populärvetenskap och psykologi gör Grankvist det möjligt för oss att betrakta bubblan utifrån.

Boken är en påminnelse om att bubblor alltid funnits, även offline, och en guide till hur man tar hål på dem. Den stora bubblan kommer förändra hur du ser på den teknik du använder varje dag.

 

Som en badring i bubbelbadet – bland bekräftelsejäv och algoritmer. Per Grankvist hjälper dig förstå varför du tänker som du gör. Men inte de andra.
HEIDI AVELLAN, SYDSVENSKAN 

Ämnet är komplext och innehåller en hel delbegrepp och nya koncept – ändå lyckas Per Grankvist alldeles utmärkt med den svåra uppgiften att göra det begripligt. Har plöjt en stor mängd litteratur i ämnet som inte alltid varit helt njutbar. ”Den stora bubblan” är sålunda en verklig folkbildarinsats. 
LÄSARKOMMENTAR

 

Bubbeltrubbel

Visionen var att sociala medier skulle förändra demokratin i grunden. Så blev det också. Men inte till det bättre. Tidningen Fokus publicerade ett långt utdrag ur Den Stora Bubblan. Klicka här för att läsa.

En bok om algoritmer, fake news och filterbubblor

Köp ”Den stora bubblan – hur tekniken formar vår världsbild”

Boken ges ut i tryckt och elektronisk upplaga. Den finns överallt där du hittar böcker på nätet och hos din lokala bokhandlare.

Boken ges även ut på engelska, med titeln ”The Big Bubble – how technology is making it harder to understand the world”. Den finns hos internationella och svenska nätbokhandlare, både som tryckt och i eboksformat.

Köp boken hos Adlibris (inbunden/ebok), Bokus (inbunden/ebok), iTunes (ebok), Bokon (ebok), Dito (ebok) och Nextory (ebok). Den finns även hos Akademibokhandeln och i andra välsorterade bokaffärer.