CSR i praktiken – hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengar

Frågan om hur vi ska leva på ett sätt som inte skadar planeten eller andra är en av de stora frågorna i vår tid. I den senaste upplagan av Sveriges mest hyllade CSR-bok ryms både de teoretiska resonemangen om hur företag kan tjäna pengar på att ta etiskt, miljömässigt och socialt ansvar i samhället, och över 160 konkreta exempel på företag som gjort det.

CSR i praktiken - hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengarInsikten om att företag genom att bidra till att lösa samhällsproblem kan öka sin innovationsförmåga, konkurrenskraft och lönsamhet är större idag än någonsin. Allt fler organisationer i allt fler branscher i allt fler länder har upptäckt att drivkraften inte primärt är moralisk, men monetär.

CSR i praktiken – hur företag jobbar med hållbarhet för att tjäna pengar visar samtidsanalytikern och hållbarhetsexperten Per Grankvist hur innovativa företag över hela världen börjat arbeta med hållbarhet de senaste åren – allt för att öka sin lönsamhet. Boken räknas som det främsta referensverket för CSR och hållbarhet i Sverige och ingår därför på många av landets universitetsutbildningar på området.

Den första upplagan av CSR i praktiken kom ut 2009. I den senaste reviderade och utökade upplagan ingår ännu fler exempel och den inkluderar även fler förklaringar till vanliga begrepp på området.

Dessutom har en helt ny del adderats om den politiska bakgrunden till hur samhället sett på ansvarstagande under 1900-talet. I boken ingår nu även ett efterord med tankar om en tänkbar utveckling framåt, i skenet av bland annat Kinas ökade aptit på råvaror, det växande intresset för samhällsentreprenörskap och Occupy Wall Street-rörelsen.

KÖP BOKEN

CSR i praktiken finns hos Adlibris (tryckt/ebok), Bokus (tryckt/ebok), Bokon (ebok), Dito (ebok) eller iTunes/iBooks (ebok) eller i din lokala bokhandel.

SAGT OM BOKEN

Citaten gäller den första tryckta upplagan. För fler röster om boken, klicka här.

”Den som bara tänker läsa en bok om hållbarhet gör klokt i att välja CSR i praktiken.”
Affärsvärlden

”Boken öppnar ögonen för okomplicerad hållbarhet”
Personal & Ledarskap

”Den mest omfattande och matnyttiga svenska boken om CSR”
Chefstidningen

”En bra och användbar bok för alla som behöver bra tips och stöd i det egna hållbarhetsarbetet.”
Miljöaktuellt

”En utmärkt bok för företag som vill börja tänka hållbart”
Camino Magasin 

[box border=”none”]

Ladda hem ett utdrag ur boken

papper o ipad
I det fylliga utdraget på knappt 60 sidor ingår bokens båda första delar tillsammans med utvalda bitar ur de resterande delarna. Allt du behöver göra är att börja prenumerera på Pers gratis nyhetsbrev Perspektiv. Klicka här. [/box]

[box border=”none”]

Låt Per berätta om boken

bild-per-urInför den senaste upplagan av boken gästade Per Kunskapskanalens populära bokprogram En bok, En författare där han blev intervjuad av Birger Schlaug och berättade om några av de bärande idéerna i boken. Klicka här för att se programmet (28.00 minuter)[/box]

 

Clicky